Devisioning wedstrijden

Gisteren was de eerste wedstrijd dag. De devisionings van de 1000 m en de 300 m. Deze wedstrijden zijn om te bepalen in welke groep de deelnemers this horen zodat ze in de finale tegen gelijkwaardige tegenstanders moeten rijden.

Alle vier de skeeleraars kwamen in actie. De een was wat zenuwachtiger dan de ander maar wat zijn we trots op ze! Ze doen het zo goed. De tribune was behoorlijk oranje want er was een grote delegatie uit Nederland aanwezig van sponsoren, de Nederlandse consul, de voorzitter van de Special Olympic en een vertegenwoordiger van de atleten commissie moedigde onze sporters aan.

Sara was als eerste aan de beurt. In de bocht haalde ze mooi een van de andere deelnemers in maar daardoor raakte de juryleden in de war. Terwijl het hele publiek en zijzelf ook wist dat ze klaar was moest ze van de scheids nog een rondje. Verwarring alom maar ze liet zich niet van de wijs brengen en ze reed braaf dit extra rondje. Coach Cynthia tekende direct protest aan en gelukkig werd het na het terugkijken van de camera beelden door de jury recht gezet.
Daarna was het de beurt aan Ilyasse. Gefocust en fanatiek als hij is reed ook hij een aantal deelnemers voorbij We zien dat hij zoveel geleerd heeft in het afgelopen jaar. Hij zet netjes naar recht af, staat keurig recht op de skates en gaat nog steeds heel hard. Dat is best lastig op de gladde perspex baan als je asfalt gewend bent.

Na de pauze mocht Barbara. Totaal gefocusset reed ze heel rustig en keurig haar race. Zij moest tegen rijdsters van allerlei leeftijden, een aantal nog erg jong. Die gingen heel snel en het was duidelijk dat die dus in een andere divisie thuis horen.

Tenslotte was het de beurt aan Ricardo. Wat ging hij snel weg bij de start! Maar de bochten zijn erg moeilijk voor hem, vooral als hij door die super snelle racers voorbij gesjeesd wordt. Maar ook hij zal van de week tegen gelijkwaardiger tegenstanders mogen rijden. Hij bleef keurig op de been en was zijn zenuwen de baas.

Na afloop van de wedstrijden mochten we de sporters even spreken en wie dat wilde een dikke knuffel geven.  De meeste sporters hebben al druk pins geruild met deelnemers it andere landen.

Aan de andere kant van de skeelerbaan is het handbal veld en natuurlijk gingen we team Nederland aan moedigen. Het is er leuk om met ouders en sporters uit andere landen te praten. Dat gaat zo makkelijk hier. Iedereen is zo aardig, vrijwilligers, politieagenten, buschauffeurs, etc. En natuurlijk willen ze allemaal wel met ons op de foto.

We spraken na afloop ook Cynthia nog even. Ze geniet enporm mar heeft een nog drukker programma dan de sporters. Ze moet bijvoorbeeld regelmatig ’s avonds laat nog naar een coach meeting. Daardoor heeft ze niet zo veel tijd om stukjes te schrijven maar wij zien natuurlijk ook genoeg om er over te kunnen schrijven.

In elk geval schreef Cynthia het volgende: ” Wauw we zijn alweer vijf dagen verder! Wat we allemaal meemaken is echt onbeschrijfelijk. Het ene is nog geweldiger dan het andere. De eerste dagen hadden we een host town programma in Fountain Valley. Een programma waarin we vreselijk zijn verwend en in het zonnetje zijn gezet. Er zijn verschillende redenen voor dit programma. Allereerst om te acclimatiseren en bij te komen van de reis en de jetlag. Ten tweede om kennis te maken met de het land, de gewoontes en de gebruiken. En als laatste om van het hele team een echt team NL te maken. Hierbij staat het samenwerken centraal. Doormiddel van samenwerken, elkaar helpen, elkaar ondersteunen kom je verder in het dagelijks leven. Elke dag zie je dat de samenwerking onderling beter wordt. Sporters helpen elkaar, moedigen elkaar tijdens wedstrijden en steunen elkaar tijdens moeilijke en leuke momenten. Gisteren tijdens de openingsceremonie werd dit des te meer duidelijk. Zo gaaf om met het hele team zingend, juichend en met een glimlach van oor tot oor het stadion in te lopen. Hand aan hand.
Voor een aantal is samenwerken extra lastig. Hoe vraag ik bijvoorbeeld hulp, hoe help ik de ander en hoe kunnen we met elkaar er iets moois van maken. ”

Bekijk alle foto’s op: https://www.facebook.com/TeamNLSkeeleren2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *