Special Olympics WG LA

Net als bij de ‘gewone’ Olypische Spelen worden er elke 4 jaar Special Olympics World Games gehouden. Er zijn winter spelen en zomer spelen. Aan dit evenement doen duizenden sporters met een verstandelijke beperking van over de hele wereld mee. Ook vanuit Nederland wordt een Team NL afgevaardigd. Om mee te mogen doen moeten sporters door Special Olympics Nederland worden geselecteerd.

Los Angeles

In 2015 waren de de World Games in Los Angeles (Amerika). Van 25 juli t/m 2 augustus streden in totaal 7.000 sporters met een verstandelijke beperking uit 170 landen tegen elkaar tijdens de Special Olympics World Games 2015.

De 65 sporters en 22 coaches en 7 stafleden van Team NL waren in LA actief in 13 takken van sport: atletiek, bowlen, gymnastiek, handbal, judo, open water zwemmen, paardrijden, skeeleren, tennis, voetbal, wielrennen, zeilen en zwemmen.Barbara, Sara, Cynthia, Ricardo en Ilyasse poseren trots in hun team NL kleding

Ricardo, Barabara en Ilyasse, allen leden van ASV en deelnemers van super COOL!,  waren geselecteerd voor de World Games van de Special Olympics 2015 in Los Angeles. Deze World Games waren van 25 juli t/m 2 augustus 2015. Lees er meer over op: www.la2015.org

Deze super COOL-ers waren geselecteerd nadat ze in de zomer van 2014 met succes hebben mee gedaan aan de landelijke Special Olympics in Sneek.

Omdat er twee dames en twee heren aan het onderdeel inline skaten mee mochten doen in LA werd in 2014 Sara Oud van Radbout Medemblik aan het team toegevoegd.

Het team werd gecoacht door Cynthia Zetz. Cynthia zet zich als vrijwilliger al heel wat jaren in bij ASV bij de reguliere jeugdtraingen en bij de super COOL groep.

Deze 4 deelnemers reisden samen met de andere deelnemers en coaches van Team NL naar Los Angeles (LA). Team NL bestond dat jaar in totaal uit 65 sporters en 22 coaches die actief zijn in 13 sporten. Lees er meer over op: www.specialolympics.nl

Familie en vrienden en andere belangstellenden die in Nederland achterbleven hebben thuis elke dag intensief meegeleefd omdat Tineke (een van de  vrijwilligers die mee was) elke dag een blog plus foto’s plaatste op de Facebookpagina die door meer dan 300 supporters werd gevolgd (en door nog meer mensen werd gelezen).

Special Olympics Team inline-skaten klaar voor de strijd!

Ilyasse, Barbara en Ricardo, Sara en coach Cynthia hadden zich goed  voorbereid voor de Special Olympics World Games 2015.

Ze hebben de hele winter  wekelijks geschaatst bij ASV op de Jaap Edenbaan in Amsterdam en vanaf april fanatiek meegetraind bij de inline-skate training op de skeelerbaan in het FBK sportpark. Ook zijn er diverse bijeenkomsten georganiseerd vanuit Special Olympics Nederland zoals een weekend weg met alle Team NL deelnemers en coaches.

Op 20 juni 2015 vonden er in Almere een landelijke wedstrijd voor mensen met een verstandelijke beperking uit heel Nederland plaats. Dat was een goede training voor de wedstrijden in LA.

Deelname aan de World Games heeft het leven van deze bijzondere sporters voorgoed veranderd. Ze zijn boven zichzelf uitgestegen wat betreft sportprestaties maar vooral ook voor wat betreft zelfstandigheid en zelfredzaamheid.

Financiele bijdrage

Special Olympics Nederland betaalt voor alle deelnemers en coaches de tickets en overnachting in LA . De vereniging moest voor iedere deelnemer van team NL  € 1.000 eigen bijdrage vbij elkaar te brengen als bijdrage in de kosten van reis en verblijf en van de wedstrijd kleding.  De deelnemers hebben daar zelf aan meegewerkt en hebben aan familie, vrienden, vreemden veel over hun reis verteld. Vooraf en achteraf. Een van de doelen van Special Olympics is namelijk meer bekendheid generen.
“Changing lives, Changing attitudes”.

In Almere hebben in 2015 Het Sportbedrijf van de Gemeente, Rabobank, Stichting Onbeperkt  Sport, Lions Club, Kiwanis Club, Almere Deze Week, Breijer Bouw, bedrijf ILT (oom van Barbara) en stichting Kringloop (de werkgever van Ricardo)  een financiële bijdrage geleverd zodat de drie ASV-ers naar Los Angeles konden. Daarnaast hebben familie en vrienden van de sporters ook financieel bijgedragen omdat ze hen bijvoorbeeld hebben gesponsord bij de het rijden van zoveel mogelijk rondjes tijdens de Skate 4 daagse.

Sport 200 Almere heeft korting op de kleding gegeven.
De KNSB heeft de officiële Nederlandse wedstrijdpakken voor de sporters geleverd.

Familie en vrienden die mee reisden naar LA om de wedstrijden van dichtbij mee te maken hebben hun eigen tickets en verblijfskosten betaald!!