Nationale Spelen

In Nederland worden elke twee jaar de Special Olympics Nationale Spelen (SONS) georganiseerd. De Special Olympics Nationale Spelen worden om de 2 jaar roulerend door Nederland heen georganiseerd, voor minimaal 12 en maximaal 20 takken van sport.

De Nationale Spelen worden door een lokaal organisatiecomité georganiseerd onder auspiciën van stichting Special Olympics Nederland. Voor elke editie geldt een bid-procedure.  In  2016 werden de Nationale Spelen georganiseerd door Nijmegen, Wijchen en Groesbeek op 1, 2 en 3 juli 2016. ASV heeft met 8 deelnemers meegedaan aan het onderdeel skeeleren.

In 2018 werden de Nationale Spelen in de Achterhoek georganiseerd. Natuurlijk heeft ASV er weer aan meegedaan. Dit keer met 12 deelnemers!

Aan het mee doen aan allerlei soorten wedstrijden zijn altijd kosten verbonden. Voor de deelnemers (en hun ouders) zelf maar ook voor de vereniging. Door de bijdragen van diverse sponsoren kunnen die kosten voor de deelnemers en de vereniging zo laag mogelijk blijven.

special-olympics-achterhoek-logo