World Games Graz

In 2017 mochten er opnieuw sporters van de ASV super COOL! groep mee doen aan de World Games. Ze kwamen voor Team NL uit bij het onderdeel shorttrack. Dit werd in Graz georganiseerd.

De World Games Winterspelen waren van 14 t/m 24 maart in Oostenrijk. Team NL deed mee met 4 sporten: langlaufen, shorttrack, skiën en snowboarden in de Oostenrijkse plaatsen Graz, Ramsau en Schladming. In totaal deded er aan deze Winter Wereld Spelen 2700 sporters, 1100 coaches en 3000 vrijwilligers mee bij 9 verschillende sporten.

ASV-ers

Vanuit ASV waren geselecteerd:

Brian Proost
Mina Fernan
Hellen de Leeuw
Alex Rebel
Sebastiaan Jacquemier.

Coach Cynthia Zetz was  is ook weer van de partij. Zij was de hoofdcoach.

Ze zijn allen lid van ASV en trainen al enige tijd via super COOL!
In de winter doen ze mee aan schaatsen, in de zomer aan skeeleren.

Vanaf het moment dat ze hoorden dat ze mee mochten (april 2016) zijn ze nog intensiever gaan trainen om net zulke mooie resultaten te behalen als de groep die naar LA is geweest. Dat gebeurde onder leiding van enthousiaste vrijwillige trainers: Charles van der Horst, Anton Spaan, Kaylee Snijders en Cynthia.

De 5 ASV-ers maakten deel uit van Team NL.
Team NL bestond uit 25 sporters en 7 coaches.
Van die 25 sporters doen er 12 mee aan het onderdeel shorttrack: 6 dames en 6 heren. Het hele Team NL bestaat uit schaatsers, snowboarders, skiërs en langlaufers. Bij de skiërs deden er nog twee deelnemers uit Almere mee.